Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din vina unui primar, un minor a stat nejustificat la Spitalul de Psihiatrie

© Photo : codru.infoSpitalului Clinic de Psihiatrie
Spitalului Clinic de Psihiatrie - Sputnik Moldova
Abonare
Din neglijenţa unui primar, un minor a stat mai bine de trei luni la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Capitală

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. La insistenţa procurorilor, primarul satului Ciuteşti, raionul Nisporeni, care acum un an fusese achitat de magistraţii primei instanţe, a fost condamnat pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu urmări grave.

Prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorului a fost admis, iar primarul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii timp de 5 ani.

Morgă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova expertiza psihiatrică se va face și la morgă

Procurorii au demonstrat că, în anul 2014, îndeplinind atribuţiile de autoritate tutelară a unui minor, în vârstă de 16 ani, rămas fără ocrotire părintească, primarul a dispus plasarea acestuia în spitalul Clinic de Psihiatrie din Capitală pentru un tratament psihiatric de trei săptămîni.

Fiind informat, în repetate rânduri, de către administraţia Spitalului de Psihiatrie, despre expirarea termenului de aflare a minorului la tratament, primarul nu a întreprins măsurile necesare pentru organizarea externării acestuia. În consecinţă, copilul s-a aflat, în mod nefondat, la tratament psihiatric în instituţia respectivă încă 144 de zile. 

Prin aceste acţiuni, potrivit procurorilor, au fost cauzate urmări grave drepturilor şi intereselor minorului, de natură să-i afecteze starea psiho-emoţională şi să-i provoace intense suferinţe psihice şi fizice.

Anterior, din cauza comportamentului agresiv al minorului, foştii tutori au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile, minorul fiind plasat într-un centru de plasament din Rezina. Deoarece băiatul rămăsese singurul copil în cadrul instituţiei de plasament, primarul a dispus tratamentul psihiatric al acestuia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0