Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii despre noile reguli de schimbare a valutei străine în Moldova

© Sputnik / Rodion PROCASchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele fizice din Moldova care vor schimba în valută străină leii moldovenești vor fi înregistrate în baza de date a Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Ministerul Justiției propune să fie majorată suma de la care cetățenii trebuie să prezinte actele de identitate atunci când vor converti leii în valuta străină.

Potrivit proiectului de lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului, adoptat în prima lectură de Parlamentul Republicii Moldova, persoanele fizice din Moldova care vor schimba în valută străină de la 5 mii de lei în sus, la casele de schimb valutar din țară, vor fi tratate ca potențiali finanțatori ai terorismului.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 27 iunie, moldovenii nu vor mai putea schimba atât de simplu valuta

Varianta votată în prima lectură de deputați prevede ca la schimbul valutar de până la 5 mii de lei să fie prezentat buletinul de identitate, iar de la 5 mii de lei în sus casele de schimb valutar trebuie să înregistreze identitatea persoanei care a schimbat banii.

În lectura a doua, Ministerul Justiției propune ca suma de 5 mii să fie majorată până la 40 de mii de lei, în dolari această sumă se ridică la 2.200, iar în euro – la 1.960 de euro.

”Suma se propune de a fi schimbată de la 5 mii, care era varianta inițială, cu suma de 40 de mii de lei. Sperăm că Parlamentul va accepta acest lucru”, a declarat viceministrul Nicolae Eșanu.

Documentul urmează să fie dezbătut și aprobat în lectură finală de Parlamentul Moldovei. În cazul în care proiectul va fi votat, legea va intra în vigoare din 27 iunie 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0