Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mâine, în această sală va fi dat „verdictul" pentru Moldova

© Facebook / Valeriu GhilețchiValeriu Ghilețchi la Comisia de la Veneția
Valeriu Ghilețchi la Comisia de la Veneția - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul moldovean Valeriu Ghilețchi a distribuit o fotografie din sala în care Comisia de la Veneția va dezbate, vineri, chestiunea modificării sistemului electoral în Republica Moldova și va da un aviz la proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Ghilețchi a menționat pe o rețea de socializare că, mâine, Comisia de la Veneția va examina și va aproba avizul privind modificarea sistemului electoral al Republicii Moldova.

Pirkka Tapiola în vizită la Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon i-a spus lui Tapiola ceva foarte important despre Comisia de la Veneția

„Azi am avut o discuție utilă și deschisă cu experții și conducerea Comisiei de la Veneția. Urmează mâine să vedem care va fi pulsul și verdictul final", a precizat deputatul.

Mai multe partide de opoziție din Moldova se opun vehement înlocuirii actualului sistem electoral proporțional cu unul mixt.

Acum o zi, Președintele Igor Dodon a declarat că se va ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția în măsura în care acestea vor viza aspecte de ordin juridic și doar dacă vor fi de natură să îmbunătățească sistemul electoral al țării.

„Orice abordare politică din partea experților sau recomandare de acest gen nu va fi luată în calcul", a subliniat Președintele.

Deputații PSRM au înaintat un proiect de lege privind trecerea la sistemului electoral mixt pentru alegerea viitorului Parlament. Documentul prevede alegerea deputaților pe liste de partid și în circumscripții uninominale. Socialiștii au subliniat în repetate rânduri că au venit cu această inițiativă deoarece ea răspunde așteptărilor majorității cetățenilor moldoveni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0