Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon i-a spus lui Tapiola ceva foarte important despre Comisia de la Veneția

© Facebook / Igor DodonPirkka Tapiola în vizită la Igor Dodon
Pirkka Tapiola în vizită la Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, căruia i-a explicat în ce condiții se va ține cont de opiniile experților Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului electoral din țara noastră

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Președintele Dodon i-a amintit ambasadorului UE că propunerea privind trecerea la sistemul electoral mixt va fi susținută de el în calitate de șef al statului, dar și de către colegii săi din Partidul Socialist care sânt deputați în Parlament.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Proiectul privind sistemul electoral mixt, pe ordinea de zi a Legislativului

„În ceea ce privește recomandările Comisiei de la Veneția, se va încerca să se țină cont de cele cu caracter juridic de îmbunătățire a proiectului propus", a subliniat Dodon.

El a ținut să precizeze ce recomandări ale experților nu vor fi luate în considerare la examinarea și votarea proiectului de lege:

„Orice abordare politică din partea experților sau recomandare de acest gen nu va fi luată în calcul", a subliniat Președintele.

Deputații PSRM au înaintat un proiect de lege privind trecerea la sistemului electoral mixt pentru alegerea viitorului Parlament. Documentul prevede alegerea deputaților pe liste de partid și în circumscripții uninominale. Socialiștii au subliniat în repetate rânduri că au venit cu această inițiativă deoarece ea răspunde așteptărilor majorității cetățenilor moldoveni.

Comisia de la Veneția urmează să vină în luna iunie curent cu un aviz și cu eventuale propuneri pe marginea acestui Proiect.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0