Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul de altă dată: mărturii video din secolul trecut

© Sputnik / Мирослав РотарьФонтан
Фонтан - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăul de acum 40 de ani - imagini video care trezesc amintiri și nostalgii

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Cum arăta Chișinăul acum peste 40 și ceva de ani — o închipuire despre asta ne putem face privind un scurt film documentar realizat de studioul „Moldova film" în anul 1971.

Autorii acestor imagini video care au fost publicate pe internet sunt regizorul Nicolai Harin și scenaristul Mihail Melnic.

Старая фотография Кишинева: проспект Ленина близ Детского мира - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chișinăul de astăzi și cel de altădată: Imagini paralele

Documentarul prezintă secvențe cu panorama orașului și a suburbiilor, cu livezi și lacuri din împrejurimi filmate din elicopter. Urmează apoi scuarul din fața Gării, bulevardul Negruzzi, sediile Academiei de Științe, Consiliului Orășenesc, Casa Guvernului, precum și clădiri vechi din Chișinău.

Tot în acest film putem vedea parcurile din capitală: „Lacul comsomolist", Parcul Pușkin, scuarul de la Râșcanii de Jos, cu stela și capela înălțate în memoria voluntarilor bulgari care au luptat în ultimul război ruso-turc.

Autorii documentarului au imortalizat și auditoriile Institutului de Medicină, fabrica de frigidere, șantiere de construcții.

Au fost surprinse crâmpeie din concertele Mariei Bieșu, Artistă a Poporului din URSS, și Mariei Codreanu, cunoscută interpretă de estradă.

Filmul este tradus în limba germană.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0