Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul de astăzi și cel de altădată: Imagini paralele

© Facebook / Stefanita Ion de MoldavieСтарая фотография Кишинева: проспект Ленина близ "Детского мира"
Старая фотография Кишинева: проспект Ленина близ Детского мира - Sputnik Moldova
Abonare
Pe urmele Chișinăului istoric. Corespondenții Sputnik Moldova au făcut o excursie prin capitala țării, fotografiind un șir de locuri și obiective importante. Este uimitor să vezi cum arată acestea puse alături de fotografiile făcute acum câteva decenii

Trebuie să recunoaștem că suntem nostalgici după Chișinăul de altă dată. Unii pentru că acela a fost orașul tinereții lor, alții pentru că preferă stilul arhitectural clasic și le este străin modernismul și avangardismul de astăzi, incolor, inodor și insipid.

Mulți însă au nostalgia pentru Chișinăul care a fost, pur și simplu, pentru că el constituie o parte a istoriei noastre. Chiar dacă pe viu nu l-au văzut niciodată, ci doar din fotografiile de epocă.

Redacția Sputnik Moldova îi mulțumește directorului Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, pentru că a oferit imaginile de epocă al Chișinăului de altă dată ce au fost folosite la realizarea acestui material.

 

Fluxul de știri
0