Producătorul Ruptly nu a fost admis la întâlnirea Macron-May. Ce spune Simonian

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaКонференция RT "Информация, политика, СМИ: формирование нового миропорядка"
Конференция RT Информация, политика, СМИ: формирование нового миропорядка - Sputnik Moldova
Abonare
Simonian a comentat refuzul de a i se permite producătorului Ruptly accesul la întâlnirea dintre Macron și May.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Redactorul-șef al Russia Today, Margarita Simonian, a comentat refuzul serviciului de presă al președintelui Franței de a permite accesul producătorului Ruptly la întâlnirea președintelui Emmanuel Macron cu premierul Barii Britanii, Theresa May, care a avut loc la Palatul Elysée, menționează RIA Novosti.

Serviciul de presă al lui Macron nu a acceptat accesul producătorului agenției video Ruptly la întâlnirea președintelui Franței cu premierul Marii Britanii, care a avut loc marți.

Serviciul de presă a comunicat că pentru a participa la întrevedere este suficientă prezentarea legitimației de presă franceze. Alte restricții pentru reprezentanții mass-media nu au fost menționate.

Redactorul-șef al Agenției Sputnik și Russia Today, Margarita Simonian - Sputnik Moldova
Rusia
Margarita Simonian a răspuns la învinuirile lui Macron în adresa Sputnik și RT

După ce și-a prezentat la intrare legitimația de presă franceză pe care era indicată denumirea agenției, producătorul Ruptly a fost uimit când i s-a spus că nu este acreditat și că urmează să facă cale întoarsă.

„Data trecută l-am întrebat pe Macron care vor fi relațiile sale cu jurnaliștii străini. Voila!", a spus Simonian.

Pe parcursul conferinței de presă, care a urmat după încheierea negocierilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, Macron a declarase că Russia Today și Sputnik nu au avut acces la stafful său electoral deoarece, chipurile, cele două „au răspândit informații false, calomnii". Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a menționat că Moscova nu este de acord cu afirmațiile lui Macron despre Sputnik și Russia Today.

Agenția video Ruptly a fost lansată de către postul de televiziune Russia Today în anul 2013.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0