Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Focuri de armă la Prut

© Sputnik / Miroslav RotariПрут
Прут - Sputnik Moldova
Abonare
Noaptea trecută, polițiștii de frontieră din Valea Mare au fost nevoiți să utilizeze armamentul din dotare pentru a reține un grup infractori

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Trei cetățeni moldoveni au încercat noaptea trecută să treacă în România, peste râul Prut, 3 770 de pachete de țigări de contrabandă.

La miezul nopții, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare a observat în apropierea frontierei de stat trei persoane care se deplasau dinspre localitatea Costuleni (RM) spre râul Prut, transportând mai multe colete voluminoase. Acestea au fost somate verbal, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, profitând de întuneric și terenul împădurit. În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment, reuşind să-i reţină pe doi dintre suspecți.

"Din cercetările primare, indivizii sunt doi cetățeni ai R. Moldova, de 20 și respectiv 35 de ani, domiciliați în raionul Ungheni. Nu departe de zona unde au fost reținuți, s-a depistat trei colete, care conţineau 3 770 de pachete de ţigări "Ritm", cu timbru de acciz autohton", informează Poliția de Frontieră.

Țigări de contrabandă confiscate pe Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil! Ce au găsit vameșii de la Aeroport în bagajele unui francez

După câteva ore de cercetări, polițiștii au descoperit autoturismul cu care se presupune că au fost transportate țigările și au reținut cel de-al treilea suspect în contrabandă cu țigări. Acesta este un cetățean moldovean de 25 de ani, din raionul Ungheni.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele respective sunt cercetate în stare de libertate pentru tentativa trecerii ilegale a bunurilor peste frontiera de stat.

De la începutul lunii curente, este al doilea caz documentat de către angajații SPF Valea Mare. Astfel, la data de 5 iunie, pe malul Prutului a fost prins un moldovean care se pregătea să transporte patru colete cu țigări în țara vecină. În barca acestuia au fost descoperite 51 300 de țigarete "Plugarul" și "Ritm", care urmau să ajungă pe piața neagră din România.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0