Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil! Ce au găsit vameșii de la Aeroport în bagajele unui francez

© Photo : Serviciul VamalȚigări de contrabandă confiscate pe Aeroportul Chișinău
Țigări de contrabandă confiscate pe Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii străini nu vin în țara noastră doar pentru turism, afaceri ori alte scopuri onorabile, ci și pentru îndeletniciri mai puțin legale

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Nu doar moldovenii încearcă să-și facă o afacere din contrabanda cu țigări, ci și unii străini care ajung pe meleagurile noastre.

Astfel, în cadrul controlului de frontieră pe Aeroportul Chișinău, echipa mixtă de control, formată din vameși și polițiști de frontieră, a descoperit în bagajele unui cetățean al Franței peste 5 100 de țigarete de diverse mărci. Acesta intenționa să transporte ilegal țigările în capitala Austriei, Viena. Cazul a avut loc pe data de 5 iunie.

пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zile negre pentru contrabandiștii din țară. Ce acțiuni încep la nivel național

Cetățeanul francez în vârstă de 24 de ani s-a prezentat, pentru ieșirea din R. Moldova, la cursa Chișinău-Viena. În timpul efectuării controlului de frontieră a bagajului acestuia, echipa mixtă a depistat 250 de pachete de țigări, ascunse în vederea transportării ilicite.

În total, în perioada 4-5 iunie, vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au confiscat 17 700 de țigarete nedeclarate, care urmau să fie comercializate ilegal în spațiul comunitar.

Primele două cazuri au fost consemnate la data de 4 iunie, în cadrul scanării bagajelor de cală ale pasagerilor cursei Chișinău-Dublin, în valizele a doi moldoveni fiind depistate 12 600 de țigarete, marca "Marlboro", cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Conform procedurii, produsele de tutungerie au fost ridicate în vederea confiscării, iar contravenienții urmează să achite amenzi în cuantum de până la 4 500 de lei fiecare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0