Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiectul privind sistemul electoral mixt, pe ordinea de zi a Legislativului

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind trecerea la un sistem electoral mixt va fi examinată de parlament

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. După o pauză de o oră, deputații au decis să includă pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului cel de al doilea proiect de lege privind modificarea Codului Electoral care prevede trecerea sistemului electoral mixt.

Spicherul Andrian Candu a anunțat o pauză, timp în care Comisia Juridică pentru Numiri și Imunități va veni cu un raport asupra celor două proiecte de lege privind sistemul electoral din Republica Moldova, fiind luată decizia ca acestea să fie examinate în paralel.

Vineri, deputații au constatat că proiectul democraților privind desfășurarea alegerilor parlamentare în baza sistemului electoral uninominal a fost inclus pe ordinea de zi a Legislativului.

Anterior democrații au anunțat că au toate voturile necesare pentru adoptarea acestui proiect de lege. Recent a fost făcută publică poziția Partidului Popular European vizavi de proiectul democraților moldoveni. Popularii europeni au criticat inițiativa și au amenințat cu „urmări de ordin financiar".

Pe de altă parte, socialiștii susțin proiectul președintelui țării, care a propus desfășurarea alegerilor parlamentare în baza unui sistem electoral mixt: o parte din deputați să fie aleși pe liste de partid și alta — în circumscripții uninominale.

Comuniștii, liberal-democrații și cei din PPEM au declarat că nu susțin proiectul democraților.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

 

Fluxul de știri
0