Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Voi bloca proiectul PDM privind interzicerea programelor rusești

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project
Президент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova consideră că această inițiativă legislativă a democraților cu privire la modificarea Codului Audiovizualului este o încercare de a-și demonstra poziția proeuropeană și antirusă

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este categoric împotriva inițiativei Partidului Democrat de a exclude din grila de emisie programele informative ale posturilor TV rusești. Șeful statului a promis că va bloca această inițiativă.

Anterior, liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, declara că partidul său va înregistra, marți, în Parlament, proiectul de lege cu privire la combaterea propagandei străine, inclusiv a celei ruse.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că inițaitiva legislativă planifică eliminarea programelor informative și politico-analitice ale televiziunii FR.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Reacția președintelui Dodon la nota informativă a autorităților de la Chișinău

„Este o încercare de a-și arăta poziția proeuropeană și antirusă. Sunt categoric împotrivă unui astfel de proiect de lege. Unui dansator rău, știți ce îi încurcă? Poate democraților altceva le încurcă? Atunci când le-a fost convenabil, ei dezvoltau „Pervâi Kanal" în Republica Moldova, pentru a-și întări pozițiile. Iar acum? Acționează la comanda cuiva. Interesant, care va fi reacția Bruxelles-ului", a spus Dodon.

Acesta a subliniat că intenționează să blocheze pe toate căile posibile inițiativa democraților.

„Eu, personal, nu voi promulga acest proiect nici după prima încercare, nici după a doua. Vreți să ajungem la referendum? Haideți odată!", a punctat Dodon.

Anterior a fost examinat proiectul de lege cu privire la limitarea retransmiterii programelor televizate informative și analitice din țările care nu au ratificat Convenția Europeană privind Televiziunea Trasfrontalieră (printre care se află și Rusia). OSCE, organizația „Freedom House" (SUA), opoziția, societatea civilă din Moldova au fost împotriva adoptării acestor modificări. Ulterior, deputații din Legislativul de la Chișinău au aprobat în lectură finală modificările în Codul Audiovizualului, excluzând punctul care interzicea transmiterea programelor informative ale televiziunilor străine.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0