Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul s-a apucat să facă prăpăd în legislație: sunt vizați oamenii de afaceri

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat luni eliminarea a circa 150 de acte permisive ce reglementează activitatea antreprenorilor, informează serviciul de presă al Guvernului

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. În cadrul ședinței de luni, Guvernul Republicii Moldova a aprobat o serie de modificări legislative privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, reducând cu circa 150 de unități numărul de acte permisive.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pavel Filip va prezenta raportul de activitate în plenul Parlamentului

„Măsura are un impact direct pentru mediul de afaceri și asigură scăderea poverii existente asupra comunității de business", scrie sursa oficială.

Premierul Pavel Filip a menționat că pentru actualul Guvern este foarte important să facă tot posibilul pentru a oferi confort celor care se ocupă de afaceri în Republica Moldova.

Modificările aprobate de Guvern exclud, între altele, dreptul autorităților de a respinge fără motiv cererea depusă de agentul economic. În cazul în care aceasta nu este completată corespunzător sau nu sunt anexate toate documentele stabilite de lege, autoritatea va anunța solicitantul și va putea prelungi termenul de emitere a actului cu până la 30 de zile.

Documentul stabilește și sancțiuni mai aspre pentru funcționarii care admit abuzuri în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Conform calculelor provizorii, modificările aprobate ar permite ca sectorul privat să economisească anual circa 43,6 milioane de lei, iar sectorul public — 18,4 milioane lei, mai subliniază serviciul de presă al Guvernului.

Pentru a fi puse în aplicare, aceste prevederi trebuie să fie adoptate de Parlament.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0