Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rușinea României. Pe litoralul românesc, toaletele lipsesc cu desăvârșire

© Sputnik / Александр Ковалев / Accesați arhiva multimediaMare, plajă, litoral
Mare, plajă, litoral - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unei Asociații pentru drepturile omului, pe tot litoralul românesc al Mării Negre există doar … patru toalete ecologice și acelea nu în stațiuni, ci în orașul Mangalia

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Pregătiți-vă de condiții spartane dacă ați decis să mergeți pe litoralul Mării Negre din România. Potrivit presei din țara vecină, care face referire la un raport al unei Asociații pentru drepturile omului, pe tot litoralul românesc există doar … patru toalete ecologice și acelea nu în stațiuni, ci în orașul Mangalia.

Plajă, odihnă, pereche, orizont - Sputnik Moldova
Societate
Topul celor mai bune plaje de pe litoralul românesc

”Situație rușinoasă pe litoralul românesc. Sunt amplasate doar câteva toalete ecologice, și acelea în Mangalia. În plus, lipsesc și grupurile sanitare cu plată”, așa începe un reportaj realizat de o televiziune din România.

Astfel, turiștii care merg pe litoralul românesc recunosc că soluția pentru lipsa de toalete este … marea. 

Societatea internațională pentru drepturile omului din România a anunțat că a depus deja o sesizare la Direcția Sănătate Publică și Garda de Mediu. Responsabilii de la Direcția Sănătate Publică au reacționat imediat. Aceștia au spus că vor atenționa primăriile să monteze aceste toalete, în caz contrat APL-urile vor fi amendate de la 2 mii până la 4 mii de lei românești, în lei moldovenești aceasta ar însemna de la 9 mii la 18 mii de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0