Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Topul celor mai bune plaje de pe litoralul românesc

© Sputnik / Александр Ковалев / Trecere la banca de fotografiiPlajă, odihnă, pereche, orizont
Plajă, odihnă, pereche, orizont - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pe litoralul românesc există o singură plajă care a primit calificativul de „nesatisfăcătoare", şi anume Cordonul Eforie Nord - Eforie Sud 2 - Tabăra Luminiţa.

BUCUREŞTI, 26 mai — Sputnik. Dintr-un total de 48 de plaje cât are România la Marea Neagră, 22 sunt considerate bune, iar 15 — excelente.

Pentru sezonul estival din 2016, Ministerul român al Sănătății a publicat un tabel cu clasamentul plajelor, în funcție de apa pentru îmbăiere și calitatea managementului. Clasamentul a fost realizat în ultimele patru sezoane, între 2012 — 2015.

În câte țări - Sputnik Moldova
Ne pregătim de sezonul estival: în ce ţări putem merge fără viză

România are un număr de 15 plaje "excelente", 22 de plaje „bune" şi 11 plaje „satisfăcătoare". O singură plajă de pe litoralul românesc a primit calificativul de "nesatisfăcătoare", şi anume Cordon Eforie Nord Eforie Sud 2, Tabăra Luminiţa.

Stațiunile cu cele mai bune plaje sunt în Năvodari, Mamaia, Olimp şi Venus. Eforie Nord, Eforie Sud şi Jupiter au cele mai deteriorate plaje.

Clasificarea zonelor de îmbăiere a fost realizată conform metodologiei prevăzută în HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de îmbăiere.

Fluxul de știri
0