Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liberalii s-au retras de la putere dar nu și de la Calea Ferată a Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьГимпу Топала Шалару Ghimpu Topala Salaru
Гимпу Топала Шалару Ghimpu Topala Salaru - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Liberal nu renunță la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” (CFM), în pofida faptului că au anunțat retragerea de la guvernare

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Partidul Liberal declara acum mai bine de două săptămâni că se retrage de la guvernare și trece în opoziție. Aproape toți membrii de Guvern, membri PL, au depus cereri de demisie. Au plecat liberalii din Ministerul Mediului, cel al Transporturilor, Ministerul Educației și mai multe agenții guvernamentale, vicepremierul pe probleme sociale.

Liberalii pun pe brânci CFM: angajații nu și-au primit salariile de luni de zile>>>

Nu a făcut același lucru și liberalul Iurie Topală, care este director general la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” (CFM) și consilier PL în Consiliul Municipal Chișinău. Topală a explicat gestul său prin faptul că a venit în această funcție în urma unui concurs, de aceea își va duce mandatul până la capăt, asta chiar dacă CFM este întreprindere de stat și se află în subordinea Guvernului. 

Pasageri tren gara feroviară поезд пасажиры ЖД-вокзал - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine vrea să distrugă Calea Ferată din Moldova

Topală este vizat în dosarul parcărilor cu plată, în care figurează și prim-vicepreședintele PL, primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă. Ofițerii anticorupție investighează dacă acesta are vreo legătură cu schema infracțională descoperită pe marginea acestui caz. Topală chiar a fost audiat la CNA.

Liberalul s-a așezat în fotoliul directorului general al CFM în vara anului 2015. De atunci, la CFM au început problemele legate de salarizarea angajaților. Salariații de la această întreprindere au protestat de mai multe ori cerând achitarea salariilor restante.  Din această cauză, doar pe parcursul unui an, din 2015 și până în 2016, din sistem s-au concediat aproape o mie de angajați. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0