Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce nu trebuie să fie inclus în plata pentru administrarea blocului locativ

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
În factura pentru deservirea blocului nu trebuie să fie incluse un șir de servicii, lista a fost publicată într-un document special elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Proprietarii de locuințe și încăperilor cu altă destinație decât cea de locuință achită pentru deservirea tehnică şi reparația blocului locativ în baza tarifului, care include toate cheltuielile pentru deservirea tehnică şi reparația blocului locativ, întreținerea locurilor de uz comun, amenajarea şi salubrizarea terenului aferent blocului, potrivit noului Regulamentul cu privire la prestarea serviciilor comunale și necomunale, folosirea, exploatarea și administrarea  locuințelor.

дом - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ați demolat unii pereți din casă? Ridicați-i la loc. Vă obligă legea

Organizarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a locuințelor se efectuează de către proprietari de sine stătător, iar lucrările de intreținere și reparație a blocului locativ și a rețelelor inginerești de către administrator din contul proprietarilor.

Potrivit Regulamentului, nefolosirea de către proprietar a locuinţei sau a încăperii cu altă destinație decât cea de locuință ce-i aparţine, sau refuzul de a se folosi de proprietatea comună din blocul locativ nu constituie temei pentru a-l elibera, total sau parţial, de la participarea la cheltuielile comune de întreţinere şi reparaţie a bunurilor comune din blocul locativ.

În plata pentru deservirea tehnică şi reparaţia blocului locativ nu se vor include cheltuielile pentru salubrizarea şi întreţinerea terenurilor de uz comun din interiorul cartierelor, precum şi a terenurilor aferente blocurilor locative, utilizate de autorităţile administraţiei publice locale.

De asemenea, proprietarii nu trebuie să plătească pentru salubrizarea pasajelor, străzilor care nu sunt incluse în suprafaţa curţii blocului locativ sau condominiului, precum şi amenajarea şi înverzirea acestor terenuri.

Cheltuielile pentru evacuarea deșeurilor de pe teritoriile blocurilor locative ce nu sunt acoperite de plăţile populaţiei, precum și reparaţia şi deservirea sistemelor de drenaj de cartier, canalelor pentru scurgerea și evacuarea apei meteorice, a obiectelor de protecţie civilă, la fel, nu trebuie să fie incluse în bonul pentru deservirea tehnică. 

Proprietarii de locuințe nu trebuie să plătească pentru acțiunile de combatere a rozătoarelor şi insectelor și nici pentru prinderea maidanezilor şi pisicilor fără stăpân. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0