Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ați demolat unii pereți din casă? Ridicați-i la loc. Vă obligă legea

© Sputnik / Мирослав Ротарьдом
дом - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care au schimbat interiorul apartamentului, prin demolarea unor pereți sau strămutarea ușilor, vor fi impuse să refacă totul așa cum a fost la început.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Persoanele care au stricat sau au mutat vreun perete în apartament, ori au făcut o ieșire suplimentare, vor fi nevoite să restabilească totul conform proiectului incipient. Aceste prevederi se includ în Regulamentul cu privire la prestarea serviciilor comunale și necomunale, folosirea, exploatarea și administrarea  locuințelor, elaborat de Ministerul Dezvoltării regionale și Construcțiilor. 

”În cazul în care proprietarul/locatarul a efectuat resistematizarea locuinței ilegal, este obligat să aducă locuinţa în starea anterioară, pe cont propriu, conform planului locuinței înregistrat la oficiul cadastral, în termenul stabilit de  administratorul /proprietarul blocului locativ”, cităm din document. 

Totodată, se interzice proprietarului să efectueze în locuință lucrări care provoacă deteriorarea încăperilor proprii sau a celor de uz comun sau care încalcă condițiile normale de trai ale altor locatari.  

Se va interzice și instalarea pe acoperișurile blocurilor locative, fără permisiunea celorlalți proprietari de locuințe, a antenelor individuale TV, bateriilor solare sau  altor instalații.

Proprietarii nu vor avea dreptul să păstreze atât în locuință cât și în încăperile de uz comun materiale şi substanțe ușor inflamabile, explozive, radioactive şi toxice.

Ковры - Sputnik Moldova
Societate
Fără covoare pe pereţi. Reguli noi de exploatare a spaţiului locativ în Moldova

Acest Regulament mai interzice folosirea ascensoarelor pentru pasageri pentru transportarea materialelor de construcție și a deșeurilor neambalate.

Documentul obligă proprietarii de locuințe să evacueze în mod regulat gunoiul din casă în locul special amenajat pentru acest scop și să respecte regulile de întreținere a animalelor de companie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0