Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reclama la alcool, interzisă în Moldova, însă cu unele excepții

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaVinuri moldovenești
Vinuri moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat modificările la legea referitoare la publicitatea produselor alcoolice în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Membrii Cabinetului de Miniștri de la Chișinău au înaintat modificări la un șir de legi ce țin de publicitatea făcută băuturilor alcoolice în Republica Moldova.

Conform proiectului de lege, urmează să fie interzisă orice formă de publicitate a producției alcoolice, inclusiv prin intermediul radioului și televiziunii, presei scrise, rețelelor de internet, telefonice, telegrafice, serviciilor cinematografice și video, în interiorul sau pe mijloacele de transport public și pe plicurile și timbrele poștale.

Vin Вино - Sputnik Moldova
Turismul vinicol şi afacerile mici în domeniu pot fi dezvoltate şi în Moldova

Totodată, sunt prevăzute un șir de excepții de la normele respective. Astfel, publicitatea produselor alcoolice la radio și TV este admisă de la ora 22.00 până la ora 7.00; în presa scrisă nu se permite doar în prima și ultima pagină. Publicitatea produselor spirtoase va fi permisă chiar și în locurile publice în timpul sărbătorilor naționale și tradiționale.

Dacă va fi adoptată de Parlament, legea va extrem de dură în cazul publicității băuturilor alcoolice în apropierea instituțiilor de învățământ și medicale, a căminelor, obiectivelor sportive și șantierelor de construcție, cimitirelor, penitenciarelor, unităților militare, bisericilor și mănăstirilor. Dacă anterior amplasarea publicității produsele alcoolice era admisă la distanța de 100 metri de la aceste instituții, actualmente distanța respectivă trebuie să fie de 200 metri.

Рейд по выявлению незаконной продажи алкоэнергетиков в рамках проекта Народный контроль - Sputnik Moldova
Moldovenii au început să consume mai puține băuturi alcoolice tari

Este interesant faptul că este admisă publicitatea alcoolului pe biletele de avion, precum și în interiorul și exteriorul aeronavelor de pe liniile internaționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0