Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un europarlamentar, despre situația lui Ilan Șor

© Sputnik / Miroslav RotariМарина Таубер и Алина Шаргу
Марина Таубер и Алина Шаргу - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Parlamentului European Lorenzo Fontana, care reprezintă totodată Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European, își exprimă îngrijorarea în legătură cu atitudinea organelor de anchetă și a statului față de Ilan Șor.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Parlamentarul european Lorenzo Fontana (partidul „Liga Nordului") din partea fracțiunii „Europa Națiunilor și Libertăților" a comentat situația în care se află primarul de Orhei, cunoscutul om de afaceri Ilan Șor.

„Din acest moment, situația liderului nostru a devenit obiectul unei atenții deosebite din partea uneia dintre cele mai importante structuri: Parlamentul European. Zilele acestea la sediul central al „Partidului lui Șor" a sosit o copie oficială a scrisorii eurodeputatului adresată Parlamentului Moldovei, Guvernului și Procuraturii Generale", a declarat în cadrul unui briefing Marina Tauber, vicepreședintele „Partidului lui Șor".

Илан Шор 11.10.2016 - Sputnik Moldova
Societate
Șor și-a angajat avocați de peste hotare

Potrivit acesteia, în scrisoarea respectivă eoroparlamentarul Lorenzo Fontana, care reprezintă totodată Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European, își exprimă îngrijorarea în legătură cu atitudinea organelor de anchetă și a statului față de Ilan Șor.

„Scrisoarea dată reprezintă un răspuns la adresarea mea către deputații din Parlamentul European, pe care am expediat-o în a doua jumătate a lunii mai anul curent", a spus Tauber.

În răspunsul său, eurodeputatul menționează în special inadmisibilitatea încălcării drepturilor civice și personale ale omului de afaceri, mecenatului, politicianului și activistului civic Ilan Șor.

Eurodeputatul își exprimă speranța că situația se va schimba spre bine și asigură autoritățile moldovene că va urmări cu atenție evoluția ei. Oficialul european planifică, în calitate de prim pas, să organizeze audieri speciale în Parlamentul European referitor la ținerea sub arest a lui Ilan Șor și încălcarea drepturilor civile și politice ale acestuia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0