Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șor și-a angajat avocați de peste hotare

© Sputnik / Miroslav RotariИлан Шор 11.10.2016
Илан Шор 11.10.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri și primarul Orheiului, Ilan Șor, a recurs la serviciile unor companii internaționale de avocatură pentru a-i apăra interesele.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Compania juridică londoneză „Byrne & Partners" și compania „DRD Partnership" vor face parte din apărării cunoscutului om de afaceri și primar de Orhei, Ilan Șor, au comunicat miercuri avocații acestuia în cadrul unei conferințe de presă.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Document - Filat a furat 23 de milioane de euro numai de la BEM

„Dl Şor se află în arest la domiciliu în Chişinău timp de un an după acuzaţiile aduse, privind faptul că el a avut un rol în evenimentul, pe care mass-media din Moldova l-a numit "Scandalul miliardului". Dl Şor a respectat toate condiţiile de arest la domiciliu, şi a depus toate eforturile sale pentru a coopera, răspunzînd cererilor procurorului, care este responsabil de cauză şi de anchetă. Deoarece actualmente există impedimente semnificative în capacitatea sa de a exercita funcţia de primar şi de a duce o viaţă normală, dl Şor a decis să acţioneze pentru a-şi apăra, păstra şi proteja reputaţia sa.", a declarat avocatul Iulian Balan.

La rândul său, un alt avocat, Denis Ulanov, a comunicat că informația din raportul agenției de investigații „Kroll" prin care dl Şor a fost desemnat ca persoana responsabilă pentru falimentul băncilor și principalul beneficiar al mijloacelor sustrase din instituțiile financiare nu corespunde realității.

„Acest lucru nu este adevărat. Clientul meu nu a fost nici arhitectul, nici beneficiarul real al evenimentelor care au dus la falimentul băncilor. Faptele reale în mare parte încă nu sunt cunoscute în domeniul public, acestea au durat o perioadă mult mai lungă decât cea a activităţii domnului Şor la BEM", a spus Ulanov.

Acesta a subliniat de asemenea că o parte dintre persoanele vinovate de mașinațiile bancare sunt deja condamnate.

Primarul Orheiului a fost reținut pe 22 iunie 2016, iar din 24 iunie acesta s-a aflat în arest preventiv. În data de 5 august trecut, Curtea de Apel a decis ca Ilan Șor să fie plasat în arest la domiciliu, care a fost prelungit pe parcurs. Dosarul a fost transmis în judecată pe 24 august 2016. Prima ședință a instanței a avut loc pe 6 septembrie 2016.

Din partea companiei „Byrne & Partners", interesele lui Șor vor fi apărate de avocații Yvonne Jeffries și Michael Potts, iar echipa companiei „DRD Partnership" va fi condusă de Claire Davidson.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0