Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noua componență a Guvernului Republicii Moldova va fi votată până în luna iulie

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul noii legi cu privire la Guvern, care asigură cadrul legislativ necesar pentru realizarea reformei administrației publice

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Cabinetul de Miniștri a avizat astăzi proiectul de lege cu privire la Guvern, care prevede reformarea structurii Executivului moldovean. 

Premierul Pavel Filip a declarat că noua lege cu privire la Guvern trebuie să fie dezbătută și votată în două lecturi de Parlamentul țării. Potrivit șefului Executivului, până la finele sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, urmează să fie adoptată și noua structură și listă a Guvernului. 

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Toți viceminiștrii din Guvernul Republicii Moldova vor fi demiși

”Într-o lună vom veni cu o nouă structură și listă care să fie aprobată până la finele actualei sesiuni a Parlamentului”, a declarat Filip.

Premierul susține că proiectul legii bugetului de stat pentru anul viitor urmează să fie votat deja de noua componență a Executivului. 

Potrivit proiectului Legii cu privire la Guvern, prim-ministrul Republicii Moldova va avea dreptul să solicite Parlamentului modificarea listei și numărului ministerelor, fără a se interveni la legislația în domeniu.

”Prim-ministrul poate cere, pe perioada exercitării mandatului, acceptul Parlamentului pentru modificarea listei ministerelor în cazul necesității constituirii, reorganizării sau dizolvării acestora. Parlamentul se pronunță asupra cererii prim-ministrului privind modificarea listei ministerelor prin adoptarea unei hotărâri”, se spune în document. 

Conform proiectului, lista Guvernului, prezentată Parlamentului de candidatul pentru funcția de prim-ministru în vederea obținerii votului de încredere, include lista candidaților la funcția de ministru și lista ministerelor.

© Sputnik / Nicolai KibichStructura noului Guvern al Republicii Moldova după ce va fi reformat
Structura noului Guvern al Republicii Moldova după ce va fi reformat  - Sputnik Moldova
Structura noului Guvern al Republicii Moldova după ce va fi reformat

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0