Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Document - Filat a furat 23 de milioane de euro numai de la BEM

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Instanța a făcut publică hotărârea prin care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la nouă ani de pușcărie.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a publicat hotărârea motivată în dosarul fostului premier Vladimir Filat, care se întinde pe tocmai 180 de pagini.

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Și după gratii, Filat rămâne "unul dintre cei mai bogați oameni din Moldova"

În acest document sunt prezentate toate probele acuzării și apărării din acest proces, dar și argumentele magistraților Curții Supreme de Justiție prin care a respins recursurile atât a avocaților, cât și procurorilor.

Portalul anticoruptie.md scrie că, deși în mod obișnuit, CSJ publică hotărârile ne-depersonalizate, în acest caz a fost admisă o excepție, hotărârea în dosarul lui Vladimir Filat a fost depersonalizată.

În hotărârea lor, magistrații CSJ precizează că Vladimir Filat ar fi beneficiat de sume financiare în valoare de circa 477 de milioane de lei de la Banca de Economii, ceea ce reprezintă aproape 23 de milioane de euro.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0