Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zile negre pentru contrabandiștii din țară. Ce acțiuni încep la nivel național

© Sputnik / Miroslav Rotariпресс-тур 28.05.2016
пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Combaterea traficului ilicit cu bunuri reprezintă una dintre prioritățile de bază ale Serviciului Vamal, care a instituit o politică de toleranță zero față de schemele infracționale ce atentează la securitatea economică a statului

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Serviciul Vamal s-a autosesizat pe faptul celor relatate de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, cu privire la fenomenul contrabandei cu alcool și presupusele abuzuri comise de unii colaboratori vamali în acest domeniu.

”În vederea stabilirii tuturor circumstanțelor ilegalităților invocate, conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu, care va fi efectuată de către Comisia de Disciplină a instituției”, anunță Serviciul Vamal.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Lovitură grea pentru contrabanda cu țigări din Republica Moldova

Directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie, a dispus și crearea unui grup de lucru, constituit din responsabili ai subdiviziunilor specializate. Sarcinile de bază înaintate membrilor grupului de lucru vizează efectuarea unei analize exhaustive a tranzacțiilor cu produse alcoolice și a altor categorii de mărfuri accizate pentru o perioadă determinată de timp, identificarea unor mecanisme suplimentare de contracarare a fenomenului contrabandei cu mărfuri accizate, precum și elaborarea unor propuneri de ajustare a cadrului legal care reglementează domeniul dat.

Prim-ministrul Pavel Filip s-a referit, în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, la abuzurile exercitate de instituţiile statului asupra agenţilor economici şi importanţa combaterii acestui fenomen pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Şeful Executivului a menţionat că a primit informații din care rezultă că autorităţile exercită presiuni asupra întreprinzătorilor, favorizându-i totodată pe cei care îşi desfăşoară activitatea ilegal. Drept exemplu, Premierul a adus în atenţie comercializarea ilegală a alcoolului şi accesibilitatea procurării băuturilor alcoolice fără mărci de acciz.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0