Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un demnitar care s-a aflat la conducerea Procuraturii Generale a fost reținut

Арест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au reținut un demnitar pentru infracțiuni de corupție.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Un fost demnitar de stat a fost reținut de procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). 

PCCOCS a anunțat o conferință de presă pentru ora 11.00, la care urmează să ofere mai multe detalii pe caz. Demnitarul a fost reținut pentru infracțiune de corupție. 

Potrivit unor surse, persoana reținută s-a aflat la conducerea Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar în prezent exercită funcția de avocat. Acesta a fost reținut pentru luare de mită în proporții deosebit de mari.

Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Societate
Fostul procuror Andrei Pântea riscă, din nou, să facă pușcărie

Numele demnitarului, dar și informațiile concrete din dosar vor fi oferite peste puțin timp de procurori. Agenția Sputnik va oferi detalii de la conferința de presă susținută de PCCOCS.

Amintim că, în anul 2016, un alt demnitar din cadrul Procuraturii Generale a fost reținut. Este vorba despre fostul procuror general interimar al Republicii Moldova, Andrei Pântea. Acesta a fost judecat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu în dosarul hoțului în lege Grigore Karamalak, care se află acum în Federaţia Rusă.

Andrei Pântea, ex-procuror general interimar, a fost eliberat din izolator după patru luni de detenţie. Eliberarea acestuia a venit chiar în ziua în care a fost condamnat la doi ani de închisoare, fiind găsit vinovat de „amestecul în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală”. În timpul examinării cauzei, Vitalie Galeru, procuror la Procuratura Anticorupţie, a decis să-i modifice acuzarea, astfel încât aceasta să cadă sub incidenţa Legii amnistiei în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenţei R. Moldova. În consecinţă, Pântea a fost amnistiat, scăpând astfel de puşcărie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0