Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii picante de la reținerea ex-demnitarului aflat la conducerea Procuraturii

© Sputnik / Евгений ПанасенкоVitalie Busuioc Виталий Бусуйок
Vitalie Busuioc Виталий Бусуйок - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au căutat timp de 10 ore în casa fostului demnitar banii estorcați de la clientul său

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc și procurorul din cadrul aceleiași instituții, Vasile Golban, au oferit detalii de la reținerea ex-demnitarului reținut în această noapte într-un dosar de corupție. 

Procurorii au evitat din start să ofere numele persoanei reținute, motivând prin faptul că acestuia încă nu i-a fost înaintată oficial învinuirea.

”Numele va fi făcut public doar după înaintarea învinuirii. După masă va fi solicitată aplicarea unei măsuri preventive și toți îl veți vedea”, a declarat procurorul Busuioc.

Ex-demnitarul este bănuit de trafic de influență. Urmărirea penală pe numele acestuia a fost pornită la 24 mai. Fostul demnitar exercită în prezent funcția de avocat. Acesta îl apără în instanță pe unul dintre învinuiții în dosarul tentativei de înstrăinare a terenurilor de la Stăuceni.

Арест - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un demnitar care s-a aflat la conducerea Procuraturii Generale a fost reținut

Bănuitul i-a promis clientului său că ar putea influența asupra procurorilor anticorupție și i-a cerut 45 de mii de euro pentru a aranja în favoarea învinuitului mersul anchetei. Banii au fost transmiși sub supravegherea procurorilor.

Perchezițiile la domiciliul fostului demnitar au durat aproape 10 ore și s-au încheiat în dimineața zilei de marți, la ora 2.00. În tot acest timp, oamenii legii au căutat prin casă banii estorcați, care au fost ascunși cu multă grijă de unul dintre membrii familiei fostului demnitar.

Avocatul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare. Procurorii mai examinează implicarea acestuia și în alte infracțiuni de corupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0