Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou arsenal de muniții deținute ilegal, depistate de oamenii legii

© Serviciul de informații și securitate al Republicii MoldovaMilitari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.
Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii din Ungheni au depistat la un cetățean în gospodărie 126 de cartuşe, calibrul 7,62 mm, deținute ilegal.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Peste 100 de cartușe deținute ilegal au fot depistate și ridicate de angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni de la domiciliul unui bărbat de 65 de ani. Perchezițiile au avut loc la Ungheni în baza unei cauze penale pentru  falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor.

Oamenii legii au depistat în cadrul perchezițiilor 126 de cartuşe, calibrul 7,62 mm, deținute ilegal.

Оружие - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Al doilea caz de vânzare de armament, depistat săptămâna aceasta de SIS

Munițiile au fost confiscate pentru efectuarea expertizei balistice, iar polițiștii  urmează să stabilească originea și destinația acestora.

Pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a muniţiilor, bărbatul riscă  închisoare de pînă la 3 ani.

Totodată, la domiciliul suspectului au fost  depistate cinci  fragmente de sticle din masă plastică cu depuneri de culoare cafenie cu miros specific de rășină de canabis.

Potrivit legislației, persoana care predă benevol arma de foc sau muniţiile pe care le deţine fără autorizaţia corespunzătoare este eliberată de răspundere penală.

 

Fluxul de știri
0