Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De Ziua Mondială a Mediului, Chișinăul este plin de mizerie

© Sputnik / Rodion ProcaМусор
Мусор - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Mediului amintește că Ziua Mondială a Mediului (World Environment Day) este sărbătorită anual pe data de 5 iunie, fiind instituită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite

CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik. Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), care este o agenție a ONU ce coordonează activitățile de mediu, recomandă în fiecare an tema pentru acțiunile desfășurate cu prilejul Zilei mondiale a mediului.

Tomberon de gunoi - Sputnik Moldova
Societate
De ce nu este evacuat gunoiul din Capitală: Ce spun autoritățile municipale

În acest an, de Ziua Mondială a Mediului, capitala Republicii Moldova este plină de gunoi care nu poate fi evacuat deoarece autoritățile municipale, de ani de zile, așa și nu au identificat o soluție durabilă în acest scop.

„Tema din 2017 este "Conectarea oamenilor la natură", ce ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în aer liber și în natură, să apreciem frumusețea și importanța sa și să avansăm în chemarea de a proteja Pământul", notează serviciul de presă al Ministerului Mediului.

Instituția subliniază că, în ultimele decenii, progresul științific precum și problemele de mediu tot mai complexe, cum ar fi încălzirea globală, ne fac să înțelegem nenumăratele modalități prin care sistemele naturale sprijină propria noastră prosperitate și bunăstare.

„Miliarde de oameni din mediul rural din întreaga lume își petrec fiecare zi lucrătoare "legată de natură" și apreciază pe deplin dependența de aprovizionarea cu apă naturală și modul în care natura le oferă mijloacele lor de trai sub forma unui sol fertil", mai scrie sursa citată.

Potrivit autorității centrale de mediu din țara noastră, Ziua Internațională a Mediului readuce în actualitate problemele de mediu și are scopul major de a-i face pe cetățeni să conștientizeze că starea mediului ambiant şi utilizarea durabilă a resurselor naturale influențează direct nivelul şi calitatea vieții populației.Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0