Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incidentul aviatic cu implicarea aeronavei TAROM, investigat de MTID

© Sputnik / Rodion ProcaAvion TAROM Самолет ТАРОМ
Avion TAROM Самолет ТАРОМ - Sputnik Moldova
Abonare
MTID a demarat procedura de investigare a incidentului aeronautic cu implicarea aeronavei TAROM

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Comisia permanentă de investigare a incidentelor și accidentelor aeronautice a început procedura de investigare a incidentului cu implicarea aeronavei companiei române TAROM, care în timpul efectuării manevrei de aterizare a ieșit de pe pista Aeroportului Chișinău.

Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tarom explică de ce avionul care a aterizat la Chișinău a ieșit de pe pistă

”Specialiștii din cadrul comisiei pentru investigarea incidentelor și accidentelor aeronautice, împreună cu reprezentanții companiei aeriene TAROM de la Chișinău, s-au deplasat la fața locului pentru a acumula informații și probe în anchetă”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID).

Totodată, luni, a fost delegat un expert din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile de la București pentru asigurarea suportului în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

Ministerul va reveni cu detalii despre desfășurarea investigației.

Cursa Cursa Tarom ROT 207 București – Chișinău din 4 iunie a aterizat la ora 18:12 pe Aeroportul Internațional Chișinău. În timpul aterizării, nava a început să se clatine, fapt ce a dus la ieșirea de pe pistă.

La bordul aeronavei se aflau 39 de pasageri care au fost debarcați în siguranță, nimeni nu a fost rănit.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0