Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum unii au devenit milionari la 18 ani în Moldova

© Sputnik / Vladimir SergeevA wallet
A wallet - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Raportului Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, cel mai tânăr milionar din Moldova are 18 ani, iar cel mai în vârstă - 89. Majoritatea milionarilor înregistrați oficial sunt din Chișinău

CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik. În Moldova, 422  de cetățeni  au declarat venituri care depășesc un milion de lei, ceea ce este cu 17% mai mult decât în anul 2015, potrivit datelor fisc cu privire la colectarea și administrarea impozitelor în anul trecut.

Este curios faptul că cel mai tânăr milionar are 18 ani, iar cel mai în vârstă are 89 de ani. Majoritatea milionarilor înregistrați oficial sunt din Chișinău.

„Am văzut deja aceste date statistice. Pe de o parte, este bine că a crescut numărul milionarilor înregistrați oficial. Aceasta înseamnă că oamenii au ieșit din zona tenebră, posibil, au început să câștige mai mult. Pe de altă parte, am rămas foarte mirat când am auzit că avem milionari de 18 ani", a spus expertul economic Anatol Ignat într-un interviu pentru Sputnik.

Potrivit acestuia, datele Inspectoratului Fiscal nu reflectă nivelul de trai din țară, ci mai degrabă o medie statistică.

вице-президент Национального банка Ион Стурзу - Sputnik Moldova
În ce să investim economiile și dacă putem avea încredere în băncile din Moldova

„Evident, este foarte complicat să câștigi primul milion în Moldova, mai ales dacă ai 18 ani. Pe de altă parte, ar putea fi vorba de vreun geniu financiar. Sau poate că că lucrurile sunt mult mai prozaice: banii părinților, ai bunicilor au fost trecuți pe numele moștenitorului care este, să zicem, student. Nu cred că în țară traiul a devenit mai bun. Dimpotrivă, observăm că prăpastia dintre săraci și bogați s-a adâncit și mai mult. Atmosfera în societate este tensionată, nu există clasă de mijloc. Există oameni sau foarte săraci, sau foarte bogați", subliniat Ignat.

Serghei Pușcuța, directorul Serviciului Fiscal de Stat din Republica Moldova, a menționat că au fost înregistrați 1161 de cetățeni cu un venit mai mare de un milion de lei câștigați oficial, fie sub formă de salariu, fie ca rezultat al unei alte activități legale.

În total, în anul 2016 venitul impozitat al cetățenilor a constituit 42,8 miliarde de lei, din care 3,12 miliarde au fost vărsate la buget.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0