Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Clubul Bilderberg 2017: Ce pun la cale mai marii lumii

© AP Photo / Jens MeyerGERMANY PROTESTS BILDERBERG CONFERENCE
GERMANY PROTESTS BILDERBERG CONFERENCE - Sputnik Moldova
Abonare
Președinția lui Donald Trump este subiectul central al discuțiilor din acest an în cadrul grupului Bilderberg, eveniment ce se desfășoară începând de joi în estul Statelor Unite

CHIȘINĂU, 3 iun — Sputnik. Cei 131 de politicieni, monarhi şi personalităţi din lumea afacerilor și presei vor discuta, timp de 4 zile, despre viitorul Uniunii Europene, despre economia globală și NATO, transmite News.ro.

Clubul Bilderberg se reuneşte la Chantilly, un oraş din statul Virginia, situat la aproximativ 50 de kilometri de Washington. La reuniune iau parte Henry Kissinger şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Subiectul principal al întâlnirilor este președinția lui Donald Trump.

Republikaner Donald Trump - Sputnik Moldova
Donald Trump, decizie tranșantă la summitul G7. Detalii

Reuniunea va permite mai multor consilieri ai lui Donald Trump, printre care secretarul Comerţului Wilbur Ross sau consilierului pe probleme de securitate naţională generalul H.R. McMaster, să intre în dezbateri cu criticii președintelui american.

"Furtuna din jurul lui Donald Trump se va transforma, la câțiva kilometri de Casa Albă, într-un centru de conferințe din Chantilly, Virginia, unde președintele va primi notele de la cei care au o opinie cu adevărat importantă: Bilderberg", scrie The Guardian.

Rusia, China, proliferarea nucleară, globalizarea şi "războiul împotriva informaţiei" se află printre subiectele care urmează să fie abordate. Mai sunt prezenți regele Olandei, Willem-Alexander, sau fostul director CIA, John Brennan.

"Dacă există un loc în care un președinte ar putea auzi cuvintele "sunteți concediat!", acesta este este Bilderberg", scrie redacția The Guardian.

Henry Kissinger, unul din oamenii influenți ai Clubului Bilderberg și artizanul îmbunătățirii relațiilor americano-ruse, l-a vizitat pe Trump la Casa Albă cu câteva săptămâni în urmă pentru a discuta despre "Rusia și alte lucruri".

Conferința Bilderberg din acest an se anunță a fi cea mai importantă de după Războiul Rece.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0