Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump, decizie tranșantă la summitul G7. Detalii

© REUTERS / Carlo AllegriRepublikaner Donald Trump
Republikaner Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump a luat o decizie tranșantă în privința Acordului de la Paris privind schimbările climatice

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a decis să renunțe la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, anunță portalul companiei Axios, cu referire la propriile surse.

Se menționează că detaliile denunțării acordului urmează să fie elaborare de un grup de funcționari, din care face parte și șeful Agenției pentru Protecția Mediului, Scott Pruitt.

Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Peste 160 de țări vor semna Acordul de la Paris privind schimbările climatice

În cadrul ultimului summit, liderii G7 au încercat să ajungă la un consens în ceea ce privește schimbările climatice, însă în declarația finală au fost nevoiți să recunoască eșecul din cauza poziției liderului SUA, care a refuzat să se alăture consensului în ceea ce privește acordul de la Paris. Ulterior, Trump a scris pe contul său de Twitter că urmează că va lua o decizie cu privire la schimbările climatice în aproximativ o săptămână.

Duminică, Axios a anunțat că Trump a informat un cerc de persoane apropiate despre intenția de a denunța Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Acordul de la Paris privind schimbările climatice a fost semnat la 12 decembrie 2015 și prevede un plan de acțiuni pentru limitarea încălzirii globale "mult sub 2 grade", inclusiv prin reducerea emisiilor. Documentul a intrat în vigoare la 4 noiembrie 2016.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0