Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul lui Vladimir Putin pentru România. Se încalcă echilibrul geostrategic

© Sputnik / Alexei Nikolsky / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин дал интервью французскому изданию Le Figaro
Президент РФ В. Путин дал интервью французскому изданию Le Figaro - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a declarat că scutul antirachetă amplasat în România şi Polonia „creează în mod inevitabil o ameninţare" pentru armata rusă și afectează echilibrul strategic.

CHIŞINĂU, 2 iun — Sputnik. Uniunea Europeană ar trebui să înceteze să mai inventa pericole imaginare care ar veni din Rusia, a declarant președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru Le Figaro.

În cadrul vizitei sale în Franța, unde s-a întâlnit cu preşedintele Emmanuel Macron, Vladimir Putin a criticat extinderea Alianţei Nord-Atlantice spre est, amintind că, atunci când URSS s-a destrămat, politicienii occidentali au dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

Владимир Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin la întâlnirea cu presa: Rusofobia este contraproductivă

Dacă nu ar fi avut loc această extindere, „nu ar fi existat astăzi scutul american antirachetă în Europa, în Polonia, în România. Acesta creează în mod inevitabil o ameninţare pentru forţele noastre si afectează echilibrul geostrategic, ceea ce este extrem de periculos pentru securitatea internaţională", a declarant Putin.

În ceea ce priveşte relaţiile dintre Moscova şi Washington, liderul de la Kremlin spune că nu aşteaptă nimic bun din partea președintelui Donald Trump, în ciuda intenţiilor sale de normalizare a relaţiile ruso-americane.

Cât despre presupusa ingerinţă rusă în campaniile prezidenţiale din SUA şi din Franţa, Vladimir Putin a adus invocat lipsa de probe, declarând că aceste acuzaţii sunt bazate pe „ficţiune".

„Rusia nu a făcut niciodată piraterie informatică. Nu avem nevoie de asta", a declarat Vladimir Putin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0