Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin la întâlnirea cu presa: Rusofobia este contraproductivă

© Sputnik / Alexei NikolskyВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
„Isteria rusofobă" le convine celor care încearcă să împiedice discutarea unor probleme importante, de exemplu, cea privind terorismul, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, joi, în cadrul unei conferinţe la care au participat reprezentanții principalelor agenții internaționale de presă

CHIŞINĂU, 1 iun — Sputnik. În cadrul întrevederii care a avut loc în deschiderea Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, Putin a denunţat rusofobia occidentalilor, calificând-o drept contraproductivă.

Şeful statului rus a declarat că rusofobia este evidentă şi „depăşeşte limitele". Însă „aceasta nu va dura etern, deoarece trebuie să aibă loc „o conştientizare a faptului că ea este contraproductivă şi aduce prejudicii întregii lumi".

În opinia lui Putin, atmosfera creată de care stau în spatele acestei isterii rusofobe împiedică discutarea unor probleme importante, de exemplu, cea privind terorismul.

A handout photo made available by the Russian Foreign Ministry on May 10, 2017 shows US President Donald J. Trump (L) posing with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov during a meeting at the White House in Washington, DC. - Sputnik Moldova
Putin face haz pe seama haosului și "schizofreniei politice" din SUA

Liderul de la Kremlin a fost întrebat şi dacă hackerii ruși nu ar putea să se implice în alegerile parlamentare care urmează să aibă loc anul acesta în Germania. Asta în contextul în care Rusia a fost acuzată anterior că s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice care au fost comise în timpul alegerilor prezidențiale din SUA și din Franța.

Putin a subliniat că Rusia nu s-a implicat niciodată în astfel de acţiuni la nivel de stat şi nici nu intenţionează să o facă.

În opinia lui, nu poate fi exclus faptul că cineva ar fi putut înscena o serie de atacuri cibernetice în așa fel încât Rusia să pară a fi țara de origine a acestora.

Totodată, Putin a opinat că „niciun hacker nu poate influența în mod radical o campanie electorală" în nicio țară din Europa, Asia sau America.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0