Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon: Moldova își va apăra interesele pe arena internațională

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project
Президент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în cadrul luării sale de cuvânt la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg că Moldova își va apăra interesele de stat

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. Moldova își va apăra cu consecvență interesele de stat, a declarat vineri președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul ședinței plenare a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Potrivit acestuia, participarea Republicii Moldova la acest forum este un semnal important pentru poporul moldovenesc.

„Noi ne vom apăra consecvent interesele, vom reveni la parteneriatele strategice, vom consolida statalitatea Moldovei în bază neutralității, vom uni oamenii și vom soluționa problema transnistreană", a spus Dodon.

Владимир Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin la întâlnirea cu presa: Rusofobia este contraproductivă

Șeful statului i-a avertizat pe cei care privesc lumea ”prin ochelari roz” asupra pericolului de a deveni ”carne de tun” în conflictele regionale, în numele unor interese geopolitice străine.

Dodon i-a îndemnat pe partenerii ruși să nu se lase cuprinși de emoții în legătură cu acțiunilor întreprinse de Guvernul Republicii Moldova privind expulzarea diplomaților ruși.

Anterior, în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, Dodon a avut o scurtă întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin la care au discutat situația actuală a relațiilor moldo-ruse.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0