Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin face haz pe seama haosului și "schizofreniei politice" din SUA

© Photo : RUSSIAN FOREIGN MINISTRYA handout photo made available by the Russian Foreign Ministry on May 10, 2017 shows US President Donald J. Trump (L) posing with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov during a meeting at the White House in Washington, DC.
A handout photo made available by the Russian Foreign Ministry on May 10, 2017 shows US President Donald J. Trump (L) posing with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov during a meeting at the White House in Washington, DC. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a comentat acuzațiile cu privire la faptul că președintele american, Donald Trump, i-a oferit informații secrete ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în timpul întrevederii lor de la Washington.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să furnizeze Congresului SUA transcrierea discuțiilor dintre Trump și Lavrov dacă Washingtonul consideră că acest lucru este adecvat, informează Sputnik International.

"Dacă administrația americană consideră adecvat, suntem pregătiți să furnizăm Senatului și Congresului Statelor Unite transcrierea discuțiilor dintre Lavrov și Trump", a spus Putin.

El a precizat că acest lucru este posibil numai "dacă administrația americană o dorește". Între timp, adjunctul lui Putin, Yuri Ushakov, a comentat declarația presedintelui rus. El a spus că nu au existat înregistrări sonore la discuțiile dintre Trump si Lavrov, ci doar transcrieri.

Дональд Трамп и Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Detalii despre informația secretă pe care Trump i-a dezvăluit-o lui Lavrov

Comentariul a venit după ce Washington Post a scris că Trump i-a oferit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, și ambasadorului rus Serghei Kislyak informații despre un atentat terorist ce urma să fie realizat cu ajutorul unui laptop introdus la bordul avionului. Informațiile au provenit de la un partener american printr-un acord de partajare a informațiilor.

Putin a făcut glume pe seama faptului că Lavrov nu a împărtășit cu el și cu serviciile de informații rusești niciun fel de informații secrete provenite de la Donald Trump.

"Este foarte rău, trebuie să-i aplic o mustrare lui Lavrov", a glumit Putin.

El a spus că, în SUA, "schizofrenia politică" i-a amploare în contextul unor astfel de pretenții media.

"Schizofrenia politică i-a amploare în Statele Unite. Nu pot explica astfel de acuzații împotriva actualului președinte, cum că i-ar fi dezvăluit anumite secrete lui Lavrov", a declarat Putin.

Potrivit președintelui rus, cei care le răspândesc astfel de zvonuri sunt fie proști, fie periculoși și dăunează Statelor Unite. Situația din SUA este în haos din cauza sloganurilor anti-ruse, a declarat Putin.

Cu toate acestea, Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale SUA și nu intenționează să facă acest lucru, a subliniat Putin.

Consilierul pentru Securitatea Națională, Herbert Raymond McMaster, a subliniat că Trump nu a deconspirat nici o sursă de informații în cadrul discuției de la Casa Albă de săptămâna trecută cu Serghei Lavrov. Cei doi oficiali au vorbit despre amenințările organizațiilor teroriste, inclusiv amenințările la adresa aviației.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat acuzațiile drept "absurde".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0