Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Muhametşin a precizat când vor părăsi Moldova cei cinci diplomaţi ruşi

© Sputnik / Родион ПрокаПосольство России в Молдове
Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a subliniat în discuţia cu corespondentul Sputnik că diplomaţii se vor conforma cererii Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 1 iun — Sputnik. Cei cinci diplomaţi care au fost declaraţi persona non grata în Moldova vor părăsi joi teritoriul ţării noastre, a declarat pentru Sputnik ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin.

Ambasada Rusiei la Chişinău a primit, luni, nota în care a fost anunţată că cinci diplomaţi au fost declaraţi persona non grata în ţara noastră.

Здание Министерства иностранных дел РФ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAE rus: Cinci diplomați moldoveni trebuie să părăsească Rusia în 72 de ore

Potrivit premierului Pavel Filip, decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la serviciile de securitate.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a comunicat miercuri că cinci diplomaţi moldoveni au fost declaraţi persona non grata, ca răspuns la acţiunile Chişinăului.

„Toţi cei cinci diplomaţi ruşi, care au fost declaraţi în Moldova persona non grata, vor părăsi teritoriul ţării pe parcursul zilei de astăzi, cu diferite curse aeriene. Astfel, ei se vor conforma cererii Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova de a părăsi ţara în timp de 72 de ore", a subliniat Muhametşin.

Potrivit acestuia, detaliile vor fi oferite mai târziu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0