Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toți preoții trebuie să știe asta: Îndemnul Bisericii Ortodoxe Ruse

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКэприянский Свято-Успенский Монастырь
Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Abonare
Preoții trebuie să fie modele la care să se raporteze toată lumea și sunt îndemnați să nu mai folosească automobile de lux pentru a evita discreditarea clerului

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Biserica Ortodoxă Rusă îi îndeamnă pe toți slujitori Domnului să se abțină de la procurarea automobilelor luxoase pentru a evita discreditarea clerului, infomează RIA Novosti.

”Încă în anul 2012, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, îi îndemna pe preoți să renunțe la folosirea automobilelor scumpe și părerea Bisericii Ortodoxe Ruse rămâne neschimbată în această privință”, a declarat reprezentantul sectorului sinodal.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл в Большом Кремлевском Дворце - Sputnik Moldova
Sfat de la Patriarhul Kiril pentru presa on-line

Patriarhul afirma atunci că, în ziua de astăzi, diferența dintre gradul de confort între un automobil scump și unul mai ieftin este minimă și trebuie ”să folosim acele mijloace de transport care să nu ofere un motiv în plus pentru discreditarea clerului”. Potrivit lui, în spațiul informațional modern, orice noutate în care este menționată Biserica este analizată cu multă atenție, iar orice faptă nedemnă a omului, unde este implicată și Biserica, provoacă o avalanșă de articole negative în presă.

”Din acest motiv, fiind membri ai Bisericii, suntem chemați să fim modele la care să se raporteze și cei necredincioși și pentru cei mai puțin credincioși”, a subliniat reprezentantul BORu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0