Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sfat de la Patriarhul Kiril pentru presa on-line

© RIA Novosti / Alexey Nikolsky / Accesați arhiva multimediaПатриарх Московский и всея Руси Кирилл в Большом Кремлевском Дворце
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл в Большом Кремлевском Дворце - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului ”Credință și cuvânt” din Rusia, Patriarhul Kiril, a îndemnat presa eclezială să ofere cititorilor săi mai multe comentarii și analize despre problemele cotidiene cu care se confruntă societatea.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Mass-media eclezială, în afară de subiecte pur bisericești, trebuie să vină cu propria viziune asupra lumii și să ofere comentarii la un șir întreg de probleme, a declarat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, informează RIA Novosti.

”Pot fi scrise foarte multe lucruri, trebuie doar să comentăm tot ce se întâmplă în jurul nostru. Uneori ne limităm la tematici exclusiv bisericești, iar chestiuni legate de cultură sau de anumite evenimente sociale sunt trecute cu vederea. Desigur, nu putem face comentarii politice, Doamne ferește, pentru că altfel vom deveni o comunitate politică. Dar aspectele spirituale sau de viziune asupra lumii pot fi comentate?, a spus Patriarhul în cadrul festivalului ”Credință și cuvânt”.

Посещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia

Potrivit lui, Internetul, "uneori, pur și simplu duduie" de comentarii pe marginea unor evenimente care au legătură inclusiv ”cu prezența Bisericii în spațiul public”.

"Urmăresc site-urile noastre eparhiale – ai impresia că nu se întâmplă nimic. Din păcate, uneori același lucru îl observ și la posturile noastre de televiziune – nu se întâmplă nimic, nu există nici o problemă, există doar viața liturgică obișnuită și aceasta se repetă an de an… Însă acest lucru nu este corect. Și atunci apare întrebarea — de ce nu suntem preocupați de aceste aspecte, și de ce nu oferim și comentariile noastre?” a spus Patriarhul.

Fluxul de știri
0