Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția MAEIE al Republicii Moldova la nota MAE rus

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
MAEIE s-a referit la nota Ministerului rus de Externe cu privire la expulzarea diplomaților moldoveni din Rusia

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a confirmat pentru Sputnik că a primit nota Ministerului rus al Afacerilor Externe prin care Chișinăul este anunțat despre decizia Moscovei de a expulza cinci diplomați moldoveni.

MAEIE anunță că în prezent ”studiază documentul”.  

” Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă recepționarea notei transmisă de MAE rus”, au anunțat responsabilii instituției. 

Consulul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost chemat, miercuri, la sediul Ministerului rus al Afacerilor Externe, unde i-a fost înaintată o notă prin care este anunțat că cinci diplomați moldoveni din cadrul Ambasadei țării noastre la Moscova trebuie să părăsească teritoriul Rusiei în termen de trei zile.

Здание Министерства иностранных дел РФ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAE rus: Cinci diplomați moldoveni trebuie să părăsească Rusia în 72 de ore

Potrivit Ministerului rus al Afacerilor Externe, acțiunea este o măsură de răspuns la decizia autorităților de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși din cadrul Ambasadei FR din Republica Moldova.

Diplomația rusă nu anunță numele celor cinci diplomați moldoveni care au fost declarați persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse.

”Partea rusă își exprimă speranța că autoritățile de la Chișinău au conștientizat caracterul contraproductiv al acțiunilor sale neprietenești în relațiile cu Federația Rusă și a deciziei sale distructive care contravine principiilor de parteneriat și respect reciproc”, menționează MAE rus într-un comunicat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0