Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 160 de țări vor semna Acordul de la Paris privind schimbările climatice

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Primul Acord obligatoriu privind schimbările climatice a fost coordonat în capitala Franței cu patru luni în urmă de către reprezentanții a 196 de părți. Ceremonia de oficializare a documentului va avea loc vineri la statul-major al ONU.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. La statul-major al ONU de la New York va avea loc vineri ceremonia semnării Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Vor participa reprezentanții a 165 de țări, inclusiv circa 60 de lideri de stat și de guvern.

„Acesta va deveni un record pentru ceremonia semnării într-o singură zi", a spus Stéphane Dujarric, reprezentantul oficial al secretarului general al ONU, citat de mass-media internaționale.

Potrivit acestuia, cu ocazia semnării Acordului, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, și președintele Franței, François Hollande, vor susține împreună o conferință de presă. Afară de aceasta, secretarul general al ONU a planificat un șir de întâlniri bilaterale cu lideri internaționali.

El papa Francisco expone las enfermedades espirituales de la curia romana - Sputnik Moldova
Papa Francisc afirmă că clima este una pentru toți, bogați și săraci

La mijlocul lunii decembrie 2015,reprezentanții a 196 părți ai Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice (195 de țări și Uniunea Europeană) au încheiat la Paris primul acord obligatoriu din punct de vedere juridic și universal privind schimbările climatice. Guvernul FR a aprobat documentul la 14 aprilie. Din partea Rusiei, Acordul va fi semnat la ONU de către  vicepremierul Aleksandr Hloponin.

Acest document stabilește volumul emisiilor de gaze cu efecte de seră după anul 2020 și măsurile de prevenire a schimbărilor climatice. Acordul de la Paris privind schimbările climatice nu prevede renunțarea la extracția zăcămintelor de combustibil, iar emisiile globale de bioxid de carbon (CO2) nu sunt limitate.

Totodată, toate țările, fără excepție, trebuie să-și adopte strategiile naționale de reducere a emisiilor, de reutilare tehnologică și adaptare la schimbările climatice.

Fluxul de știri
0