Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Corina Fusu are planuri mari legate de pensie - dezvăluiri de Ana Guțu

© Sputnik / Miroslav RotariТем более, что министр просвещения Корина Фусу даже не подошла к протестующим
Тем более, что министр просвещения Корина Фусу даже не подошла к протестующим - Sputnik Moldova
Abonare
Fosta deputată în Parlamentul Republicii Moldova Ana Guțu a făcut dezvăluiri neașteptate despre planurile de pensionare ale Corinei Fusu

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Într-un articol publicat pe blogul său personal, întitulat „Destrămarea până la capăt. Dragă Corina Fusu", fosta membră a PL și fosta deputată Ana Guțu dă în vileag aspirațiile la o pensie parlamentară (sau măcar ministerială), care ar fi inspirat-o pe fosta ministră a Educației în cariera sa politică zbuciumată.

Корина Фусу - Sputnik Moldova
Politică
Ce va face Corina Fusu după ce va pleca de la Minister

„Știu, din spusele fostei ministre a Educației, că în 2013 ea a rămas lângă Mihai Ghimpu deoarece era sigură că în 2014 PL va trece pragul electoral, din nou, grație lui Dorin Chirtoacă, și ea, Corina Fusu, va ieși la pensie din fotoliul de deputat", afirmă Guțu.

Apoi urmează o serie de alte dezvăluiri și chiar de acuzații:

„Dragă Corina Fusu, fostă ministră a Educației, care nu ai predat o singură oră în școală sau universitate, acum visul ți s-a împlinit — vei ieși la pensie dintr-o funcție publică, liniștită și împăcată, că nu ți-ai trădat scopul nobil și, mai cu seamă, liderul de partid", notează fosta membră a PL.

Тем более, что министр просвещения Корина Фусу даже не подошла к протестующим - Sputnik Moldova
Proteste împotriva lui Fusu, părinții nu vor avea cu cine-și lăsa copiii

Ea continuă cu „încă un episod": „În luna mai, din postura ta de ministră a Educației (sic), la Marrakech, Maroc (unde ai plecat pe banii contribuabililor din Republica Moldova), la Adunarea Generală a Agenției Universitare a Francofoniei, la președinția căreia am candidat, îndemnai universitarii din țările francofone să nu mă voteze pe mine. Pentru prima dată în istoria de 55 de ani ai acestei prestigioase asociații, un profesor universitar francofon din Republica Moldova a avut șansa reală să ajungă în fruntea ei".

Totodată, Guțu o îndeamnă pe Fusu să nu creadă că, afișându-se la acest for, universitarii francofoni au luat-o în serios.

„Au fost profund dezgustați de comportamentul tău. De fapt, ai fost cel mai mediocru ministru al Educației. Acum vei fi o pensionară ordinară, doar dacă nu decizi iar să faci greva foamei pentru te miri cine știe ce cauză inventată. Numai că de data această nu mai suntem nici în 2004, nici în 2009. Sic transit gloria mundi", a punctat Ana Guțu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0