Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cadre noi în Guvernul Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele noi din Guvernul Republicii Moldova vor suplini și funcțiile de ministru, până la crearea unei noi structuri a Guvernului Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Cabinetul de Miniștri a numit în funcție, în cadrul ședinței de miercuri, noi viceminiștri în mai multe ministere abandonate de liberali, în urma anunțului că se retrag de la putere. 

Ion Apostol a fost numit în funcția de viceministru al Mediului. Anatol Usatâi va fi noul viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.  Lilia Pogolșa a fost numită în funcția de viceministru al Educației.

Валериу Мунтяну - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea Ministerului Mediului și-a dat demisia in-corpore

Acești viceminiștri vor suplini și funcțiile de ministru, până la crearea unei noi structuri a Guvernului Republicii Moldova.

Adrian Cazacu a fost acceptat de Guvern în funcția de director al Agenției de Geologie și Resurse Minerale. Lilia Bolocan a fost numită în funcția de director general al AGEPI. Bolocan a mai deținut această funcție în perioada Guvernelor Filat – Leancă. 

Totodată Guvernul a aprobat cererile de demisie a mai multor membri ai Guvernului, printre care viceminiștrii Mediului, Transportului și Infrastructurii Drumurilor, AGEPI, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Agenția de Stat ”Moldsilva”, Agenția Rezerve Materiale.

Gheorghe Brega Георге Брега - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ghimpu i-a obligat pe toți: Brega a scris cererea de demisie, fiind în concediu

Premierul Pavel Filip le-a mulțumit exponenților liberali care au plecat din funcțiile de miniștri și le-a urat succes membrilor noi de Guvern. 

Filip a precizat că săptămâna viitoare Executivul va aproba o nouă lege cu privire la Guvern, în baza căreia vor fi numiți noii miniștri. 

Premierul a mai anunțat membrii Guvernului că l-a numit pe Oleg Rotaru în funcția de administrator temporar la Agenția Servicii Publice. Rotaru va suplini acest post până la numirea unui nou director în bază de concurs. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0