Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip a spus cine va lua locul liberalilor în Guvernul Republicii Moldova

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a spus când va veni cu o nouă componență a Cabinetului de Miniștri

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova a spus marți în cadrul unei conferințe de presă cine va veni în locul miniștrilor, adjuncților și șefilor unor structuri de stat care au fost conduse de exponenții Partidului Liberal.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reacția premierului Filip la cererile liberalilor de a pleca din Guvern

Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că formațiunea părăsește coaliția de guvernământ, subliniind că toți miniștrii și adjuncții acestora — reprezentanți ai partidului — vor depune cereri de demisie. Liberalii au fost reprezentați în Guvern de către Gheorghe Brega, vicepremier pe probleme sociale; Corina Fusu, ministru al Educației, și Valeriu Munteanu, ministru al Mediului. Toți aceștia, împreună cu adjuncții lor, precum și un șir de șefi ai structurilor de stat, instalați în funcție de Partidul Liberal, și-au prezentat deja demisia.

„Mâine, la ședința Guvernului, vom aprobăm noi viceminiștri în ministerele care au fost decapitate. Astfel, vom asigura funcționalitatea acestor instituții. Nu vom merge pe numirea miniștrilor în aceste ministere pentru că suntem pe ultima sută de metri cu reforma Guvernului", a spus Pavel Filip.

Acesta a menționat că, într-o săptămână, Cabinetul de Miniștri va aproba noua lege cu privire la Guvern.

„După care vom cere suportul colegilor din Parlament. Și, imediat, voi merge în Parlament pentru a prezenta noua structură a Guvernului", a adăugat Filip.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0