Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția premierului Filip la cererile liberalilor de a pleca din Guvern

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a reacționat cu mult calm la cererile de demisie semnate de unii miniștri și viceminiștri liberali

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Nu văd necesitatea să vin cu multe comentarii. Așa a reacționat, luni, premierul moldovean Pavel Filip la decizia liberalilor de a-și retrage miniștrii din Guvern.

”Nu am recepționat încă toate cererile, nu am avut discuții cu colegii. Imediat ce terminăm aceste discuții voi veni cu o informație ”, a declarat șeful Cabinetului de Miniștri.

Potrivit lui Filip, Guvernul este absolut funcțional și se bucură în continuare de  susținerea majorității parlamentare.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Miniștri liberali părăsesc Guvernul

”Este o decizie politică a unui partid. Îmi pare rău pentru fiecare membru al Guvernului. Aceasta nu înseamnă deloc că va avea de suferit activitatea Executivului”, a declarat premierul.

PL a anunțat vineri, 26 mai, că se retrage de la guvernare. Reacție vine după ce prim-vicepreședintele formațiunii, primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă, a fost plasat în arest la domiciliu, fiind  suspectat de procurorii anticorupție de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată.

Miniștrii și viceminiștrii liberali din Ministerele Mediului și Educației au anunțat, luni, că au semnat deja cererile de demisie.

Nu a venit cu nicio reacție încă la decizia PL viceministrul liberal al Apărării Gheorghe Galbura, șefii agențiilor de stat care sunt conduse de liberali, iar vicepremierul Gheorghe Brega a plecat în concediu, solicitând de la Guvern și un ajutor material.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0