Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniștri liberali părăsesc Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Toți membrii guvernului care au fost delegați de Partidul Liberal părăsesc Cabinetul de Miniștri al lui Pavel Filip, a anunțat liderul PL, Mihai Ghimpu.

CHIŞINĂU, 26 mai — Sputnik. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, ministrul Educației, Corina Fusu, și vicepremierul Gheorghe Brega, își vor depune mâine cererile prin care își vor da demisia din aceste funcții. Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, după ședința Consiliului Republican al PL, care a decis trecerea în opoziție a formațiunii.

În cadrul conferinței de presă Mihai Ghimpu a declarat că Dorin Chirtoacă nu trebuie să fie plasat în arest la domiciliu, așa cum a decis Judecătoria Chișinău. El consideră că această decizie este incorectă și pentru faptul că ea paralizează activitatea Capitalei.

Ghimpu mai consideră că Dorin Chirtoacă a fost arestat pentru că guvernanții vor să preia conducerea municipiului Chișinău.

El a declarat că toate dosarele intentate miniștrilor liberali și funcționarilor liberali de la Primăria Chișinău sunt trucate, cu probele falsificate și că aceștia au fost acuzați pe nedrept. Iar scopul ar fi distrugerea Partidului Liberal.

Întrebat cine stă în spatele acestor acțiuni și dacă nu cumva acesta ar fi liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, Mihai Ghimpu a lăsat să se înțeleagă că mai degrabă în această chestiune ar fi implicați președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și fostul său tovarăș de partid Anatol Șalaru, care a deținut funcția de ministru al Apărării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0