Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel, declaraţie tranşantă: Europa nu se mai poate baza pe alţii

© AP Photo / Markus SchreiberAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelarul german a declarat că Europa nu se mai paote baza pe alţii şi trebuie să-şi ia destinul în propriile mâni

CHIŞINĂU, 29 mai — Sputnik. Declaraţiile controversate pe care le-a făcut cancelarul german Angela Merkel se referă la noua administraţie americană în frunte cu Donald Trump şi la la Brexitul care urmează să aibă loc.

Merkel a spus în cadrul unui eveniment din campania electorală care are loc în Germania că Europa nu mai poate conta pe alţii şi trebuie să-şi ia destinul în propriile mâni.

„Vremurile în care puteam conta în deplină măsură pe alții au trecut deja. Am conştientizat acest lucru în ultimele zile… Noi, europenii, trebuie să ne luăm cu adevărat destinul în propriile mâini", a declarat cancelarul german, citată de tabloidul Bild.

Landkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos - Sputnik Moldova
Mesaj profetic despre viitorul Europei: se va prăbuși mai devreme sau mai târziu

Publicaţia menţionează că declaraţiile care au fost făcute după ce, sâmbătă, s-a încheiat summit-ul G7 se referă la America condusă de Trump, în contextul în care acesta a spus că are nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă SUA vor continua să sprijine acordul schimbărilor climaterice de la Paris.

Angela Merkel a subliniat totodată necesitatea menţinerii unor relațiilor de prietenie cu SUA şi Marea Britanie, însă a dat o importanţă aparte bunelor relaţii cu noul preşedinte francez, Emmanuel Macron.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0