Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vitalie Marinuța: Încă din 2013 Ghimpu și Chirtoacă comiteau ilegalități

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere
Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Apărării din partea Partidului Liberal și fostul camarad al lui Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu, Vitalie Marinuța susține că cei doi erau implicați în afaceri ilegale și că el i-a avertizat, încă pe când era la PL, că acestea îi vor distruge atât pe ei, cât și partidul.

CHIȘINĂU, 28 mai — Sputnik. Fostul ministru liberal al Apărării Vitalie Marinuța a declarat pe facebook că regretă situația în care a ajuns Dorin Chirtoacă. Totodată el a spus că atât primarul general al municipiului Chișinău, cât și unchiul său Mihai Ghimpu au fost avertizați să nu comită astfel de ilegalități dacă vor să nu distrugă cauza pentru care a pledat și Marinuța.

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Dorin Chirtoacă este ca și arestat. Când urmează Mihai Ghimpu

"Regret faptul că s-a ajuns la așa ceva. Speranțe mari au fost cândva. Cel mai regretabil că a fost preîntâmpinat și nu o singură dată (inclusiv și de mine) că aceste "afiore" ale lui și unchiului îl vor distruge și pe el, și cauza pentru care au semnat foarte mulți. Păcat că nu a înțeles", a scris Marinuța.

Prin textul postat pe facebook, Vitalie Marinuța sugerează că cei doi lider liberali care sunt și rude au practicat afaceri ilegale încă pe când el era membru al Partidului Liberal, adică până în anul 2013, și avea o relație bună cu aceștia.

Într-o altă postare pe facebook, Vitalie Mariunuța se arată nedumerit de ce Mihai Ghimpu nu ia nicio atitudine față de ceea ce se întâmplă cu nepotul său.

"Nu văd reacția PL și a lui Mihail Fiodorovici la cele ce se întâmplă cu prim-vicepreședintele partidului și nepotul. Poate o investigație proprie, o consultație cu Burebista?", scrie sarcastic fostul ministru al Apărării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0