Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încercare de spargere la reşedinţa başcanului Găgăuziei

© Sputnik / Григорий СысоевИрина Влах
Ирина Влах - Sputnik Moldova
Abonare
Doi tineri au spart lacătele de la poartă şi au încercat să pătrundă în reşedinţa de stat a başcanului

CHIŞINĂU, 28 mai — Sputnik. Despre incident a anunţat chiar şefa Autonomiei, Irina Vlah, pe o reţea de socializare. Organele de drept investighează cazul.

Potrivit martorilor oculari, doi necunoscuţi au spart lacătele de la poartă şi au încercat să rupă uşa de la intrarea în clădire. Totodată, aceşti îşi filmau acţiunile cu ajutorul telefoanelor mobile, ceea ce trezeşte anumite suspiciuni.

„Nu este un secret că reşedinţa başcanului nu mai este utilizată de peste 12 ani. Surse bugetare pentru întreţinerea clădirii practic nu au fost alocate. Reşedinţa nu va fi reparată nici în acest an — prioritare pentru bugetul Găgăuziei în 2017 sunt spitalele raionale", a subliniat Vlah.

Aeasta le-a sugerat oponenţilor care încearcă astfel să obţină capital politic, că oricine poate filma reşedinţa başcanului, atât în exterior, cât şi în interior. Pentru asta însă nu trebuie deteriorată averea statului. Este suficient să se adreseze administraţie prezidenţiale şi li se va deschide oricând.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0