Un nou cutremur în Vrancea, în această noapte

© Flickr / °FlorianСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Cutremurul care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică a avut magnitudinea de 3,3 grade

CHIŞINĂU, 28 mai — Sputnik. Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, la ora 02:34, la o adâncime de 114 kilometri. Acesta a avut magnitudinea de 3,3 pe Richter.

„Cutremur în Zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, localizat manual. Coordonate: lat 45.7072; lon 26.6597.Magnitudine: 3.3, adâncime: 114km", a comunicat Institutul Naţional pentru Fizica Pământului din România.

землетрясения - Sputnik Moldova
Veste proastă pentru moldoveni: Cutremurele din Vrancea nu mai pot fi prezise

Un seism mai puternic a fost înregistrat în Vrancea la 20 mai curent. Acesta a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter, cutremurul fiind urmat, la trei ore distanță, de o replică ceva mai slabă, dar la o adâncime mai mică

Seismologii din România atrag atenția supra faptului că, în ultima perioadă, în România s-au înregistrat mai multe seisme la adâncimi diferite, în estul Carpaților de Curbură. Potrivit lor, faptul că se declanșează cutremure la adâncimi diferite în aproximativ același epicentru face din zona Vrancea un unicat în materie de seismologie. Totodată, acest comportament al scoarței terestre face imposibilă orice predicție din partea specialiștilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0