Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a păţit şi unde este acum avocatul vedetă Valerian Mînzat

© Facebook / Valerian MinzatValerian Mânzat
Valerian  Mânzat - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri seara, avocatul Valerian Mînzat a fost dus la Inspectorat de Poliție Ciocăna unde a luat cunoştinţă cu actul care dispune reţinerea escortarea lui la penitenciar

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. Reţinerea nu a fost o surpriză pentru avocatul glamuros, care a scris într-un mesaj că ştia de o lună că „va veni această hârtie" prin care va fi dispusă reţinerea sa.

Curtea de Apel a emis în data de 19 mai decizia motivată prin care avocatul Mânzat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat atunci că, îndată ce hotărârea executorie va ajunge la Poliţie, în privința lui Mânzat vor fi întreprinse toate măsurile în conformitate cu legislația în vigoare: "căutarea, reținerea și prezentarea în fața organelor competente ale Republicii Moldova". Mânzat este acuzat că, în 2009, a înscenat un accident rutier, în urma unei înţelegeri prealabile cu alte persoane, cu intenţia de a intra în posesia sume de 300 de mii de lei de la compania de asigurări.

Valerian Mânzat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mânzat va fi încătușat în secunda a doua din moment ce Poliția va primi comanda

Ulterior, după ce a postat mesajul în care a comunicat că este prezent la Inspectoratul de Poliție Ciocana, Mânzat a acuzat, într-o conversaţie privată pe facebook, că a fost „bruscat" la secţia de poliţie şi a ajuns la spital cu mai multe traume, între care un dinte spart şi o coastă ruptă. Informaţia respectivă a apărut pe site-ul promotime.md.

Solicitat de noi, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, a infirmat informaţia, exprimându-şi nedumerirea în legătură cu apariţia acesteia. Jovmir a precizat că toate procedurile au avut loc la Inspectorat în prezenţa avocatului lui Mânzat şi că nu putea fi vorba de niciun fel de „bruscare" a acestuia.

Totodată, republikanews.md a informat că Mânzat a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă cu fractură de vertebră. Potrivit sursei, Mânzat le-ar fi povestit medicilor că a ar fi căzut în timpul reținerii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0